Čo navštíviť v Paríži: Paríž inak so seriálom Emily in Paris

Čo navštíviť v Paríži: Paríž inak so seriálom Emily in Paris

Kdo by nepoznal Emily in Paris – sympatický seriál o sympatickej Američanke, ktorá je za každú cenu pozitívna a riadením osudu sa ocitne medzi nie tak pozitívnymi Francúzmi.

V Paríži však nájde úspech, priateľov a možno aj lásku. Či už tento kultový seriál poznáte alebo nie, ponúka nám pohľad na klasické turistické aj menej turistické miesta v Paríži, keďže bol celý natáčaný práve v meste lásky. V dnešnom článku sa pozrieme na miesta, ktoré môžeme v seriáli vidieť a ktoré máme možnosť v Paríži navštíviť.

Gabrielova reštaurácia

Práve tu sa odohráva kľúčová časť príbehu – Emilyn potenciálny nápadník a sused Gabriel tu varí špičkové jedlá, ktoré mu v poslednej sérii (pozor spoiler!) dokonca získali Michelinovu hviezdu. Máme tak možnosť spoznať napríklad to, ako sa z obyčajného póru dá vyčarovať jedlo, ktoré zahreje na tele aj na duši.

V skutočnosti sa však jedná o taliansku reštauráciu Terra Nera a vnútorné priestory nezodpovedajú skutočnosti. Na terase však môžete nasať atmosféru seriálu. Navštívte ulicu 18 Rue des Fossés Saint-Jacques.

Emilyn dom

Rovnako miesto hojne navštevované fanúšikmi. Emily odtiaľto často odchádza v tých najikonickejších outfitoch. Nájdeme ho na 1 Place de l’Estrapade na námestí Latin Square v 5. parížskom obvode.

Odfoťte sa tu pri ikonických vchodových dverách do päťposchodového apartmánu a môžete si pripadať ako samotná Emily, alebo si sadnite do parčíka s fontánou pred domom, kde Emily v prvej sérii oslavovala narodeniny.

Parc Jardin du Luxembourg

V prvých sériách si Emily udržiavala svoju štíhlu postavu behaním. Lucemburský park s palácom, ktorý je sídlom francúzskeho senátu, bol skvelou kulisou pre rannú rozcvičku a dobrá správa je, že aj vy ho môžete navštíviť a dať si „trochu do tela“. Nachádza sa navyše kúsok od Emilynho domu, takže si môžete tour de Emily perfektne spojiť.

Palais-Royal Garden

Práve v tomto parku začalo Emilyno veľké priateľstvo s Mindy – speváčkou s čínskymi koreňmi a neuveriteľným talentom. Môžete si tu posedieť, nabrať dych a nasať parížsku kultúru a architektúru priamo zo srdca mesta lásky.

Marketingová agentúra Savoir/Grateau

Pre Emily bola práca vždy medzi najdôležitejšími hodnotami. Exteriéry jej kancelárie je možné navštíviť na Rue des Bons Enfant. Hneď oproti Savoir (neskôr Grateau) nájdete päťhviezdičkový hotel, alebo môžete navštíviť starožitníctvo Galerie Patrick Fourtin hneď vedľa. Námestie, kde sa kancelária nachádza, leží navyše priamo za Louvrom. Mona Lisa a Emily? Áno, prosím!

Plavba po Seine

V druhej sérii sme mali možnosť plaviť sa s Emily a jej priateľom Alfiem po Seine. Tento romantický zážitok si našťastie môžete dopriať aj vy! Ceny za spomínanú plavbu sa výrazne líšia podľa jej povahy, avšak nájdete aj také, ktoré budú stáť od 400 – 1500 korún na osobu. Za tento zážitok napríklad po boku svojej drahej polovičky rozhodne stojí pár korún priplatiť.

La Boulangerie Moderne

Emily je milovníčkou francúzskych pochúťok, vrátane tých sladkých. Hneď v prvej sérii vidíme, ako si svojou nie tak dobrou francúzštinou (francúz by skôr povedal „otrasnou“) objednáva ikonický pain au chocolat, ktorú si tu môžete vychutnať aj vy. Aby ste sa vyhli „faux pas“, naučíme vás aj výslovnosť tejto delikatesy. Pain au chocolat vyslovujte ako pan au šokola.

Cintorín Père-Lachaise

Sem zobral Luc Emily priamo na hrob svetoznámeho Balzaca. Možno trochu morbídne miesto na návštevu, avšak môžete tu vidieť hroby francúzskych velikánov, aj keď bez spoločnosti Luca a jeho stereotypného francúzskeho správania tu možno bude čosi málo chýbať k dokonalosti.

L’Atelier des Lumières

Sem sa Emily v prvej sérii vydala s Gabrielom a jeho priateľkou Camille. Napriek tomu, že počínajúci ľúbostný trojuholník celej atmosfére dodával miernu chaotičnosť, umelecké diela, ktoré sú tu premietané na steny, vám môžu dopriať trochu pokoja a možnosti relaxácie a uvažovania nad umením (a tiež je to skvelé miesto na rande, či už s Francúzom, alebo (ne)Francúzom).

emily v parizi 2

Zdroje: Radynacestu, Our Swiss Experience, Tiqets